Mindfulness

Mindful Steps

- personlig utveckling med mindfulness -

- Mindfulness -

 

 

Mindfulnessträning hjälper dig att minska onödig stress, samtidigt som du återhämtar dig effektivt.

 

Stress och ständiga förändringar är en del av vår tids samhälle. Du kanske inte alltid kan påverka en del situationer men mindfulnessträningen ger dig ett verktyg att bättre hantera stressen och återhämta dig, vilket är nödvändigt för att undvika stressrelaterade sjukdomar.

 

Mindfulnessträning gör att du lär dig att känna igen din kropps första signaler på stress vilket hjälper dig att kunna förändra invanda stressmönster. Med mindfulness tränar du också upp din koncentrationsförmåga och ditt fokus. Du får verktyg som lär dig att filtrera alla de olika saker som konkurrerar om din uppmärksamhet så att du kan släppa det som för stunden är oviktigt och helt koncentrera dig på det som just då kräver din uppmärksamhet.

 

Att kunna välja var du har din uppmärksamhet, och att ha fokus på en sak i taget, gör att din stress minskar.

 

De senaste årens hjärnforskning kring Mindfulness visar på en mängd positiva effekter på den mänskliga hjärnan. Ett flertal forskningsrapporter visar bland annat att mindfulnessträning ger minskad stress, minskad oro, bättre sömn, minskat lidande, ökad förmåga att hantera smärta och ökad livskvalitet. Träningen ger också ökat fokus, bättre uppmärksamhet, ökad självinsikt och koncentrationsförmåga.

 

Genom att träna mindfulness får du en mer accepterande och inte dömande hållning till både dig själv och till livet och du blir mer lyhörd för andra människor och mer närvarande i dina relationer till andra människor. Träningen i medveten närvaro hjälper dig att tänka om, se vardagen på ett nytt sätt, göra kloka medvetna val och lära dig att dra gränser så du kan hantera stress på ett bättre sätt.

 

Det är din egen upplevelse som är den viktigaste – så prova!

Lugn och fokus med mindfulness

Prova på kväll - den 12 januari 2017

 

Lär dig mer om vad stress är, vad som händer i din kropp och hjärna och om hur mindfulness kan vara ett verktyg för att minska din stress. Du får möjlighet att prova på olika övningar, för att själv upptäcka vad som händer i dig när du tränar mindfulness.

 

Anmäl dig redan idag, eller ge bort lite lugn och ro i julklapp till någon du bryr dig om!

 

Läs mer >>

___________________________

8-veckors kurs i mindfulness

Kursstart 13 februari 2017

 

Idag ställs det höga krav på oss själva att ta hand om oss - med mindfulness lär du dig att blicka inåt och söka svaren inom dig.

 

Kom ihåg att kropp och knopp hänger ihop - börja träna ditt sinne nu!

 

Läs mer >>

 

___________________________

_____________________________________________________________________

 

- Mindful Steps -

 

Martina de Freitas

martina@mindfulsteps.se

Copyright © All Rights Reserved by Mindful Steps